Okuste prvotřídní kvalitu v podobě křupavých kostek manga z Peru.
Detailní popis produktu
Dopřejte si kousek exotiky kdykoli vás přepadne chuť na něco sladkého. Lyo mango je jedno z našich nejsladších druhů ovoce a navíc nádherně voní a křupe :)
Lyofilizace nebo-li sušení mrazem, je revoluční a zároveň nejšetrnější metoda sušení ovoce. Díky ní si ovoce zachová svůj původní vzhled, přirozenou plnou chuť a vůni. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.
Mango má oválný tvar a jeho slupka hraje mnoha barvami od zelené, přeš žlutou, oranžovou, červenou až po temně fialové odstíny. Uprostřed plodu je ploché, oválné a nejedlé semeno obalené tvrdými vlákny. Mango má velmi specifickou chuť, může připomínat aromatičtější broskev.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci.
Sušené mango má široké využití:
- hodí se do müsli, snídaňových kaší a jogurtu
- samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem poslouží jako rychlá a výživná svačina
- díky své povaze najde uplatnění i v RAW receptech
Země původu: Peru
- BIO kvalita
- vysoký obsah vlákniny
- bez přidaného cukru (obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry z ovoce)
- lehké, křupavé a plné chuti
Složení
100% BIO mrazem sušené mango
Alergeny jsou vyznačeny tučně
Výživové hodnoty na 100 g
- energie 1493 kJ / 357 kcal
- tuky 1,8 g– z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- sacharidy 89 g – z toho cukry 79 g
- bílkoviny 3,6 g
- vláknina 10,7 g
- sůl 0,02g
Výrobce:
NATU s.r.o.
Žatecká 41/4
110 00 Praha 1
IČ: 05669561
DIČ: CZ 05669561
Vyrobeno v ČR
Prodávající Nuss Deo s.r.o.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lyofilizované plody |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.